Text Box: Text Box:

Η Παλιά Πόλη του Κάουνας είναι καλά διατηρημένη και περιέχει πολλά σημαντικά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομίας της πόλης, στα μνημεία της Παλιάς Πόλης συμπεριλαμβάνονται το Κάστρο του Κάουνας, το γοτθικό Perkūnas House, οι Εκκλησίες Vytautas the Great και St. Gertrude, το Δημαρχείο της πόλης, που ονομάζεται επίσης και «Ο Λευκός Κύκνος» καθώς επίσης και αλλά πολλά μνημεία. Επιπλέον, η πόλη έχει ενδιαφέροντα αντικείμενα της Μηχανικής, όπως τα τελεφερίκ που ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια. Ένα από αυτά θα σας μεταφέρει στον λόφο Aleksotas από όπου μπορείτε να θαυμάσετε μια πανοραμική θέα της πόλης.

Το Μοναστήρι-Εκκλησία
Pažaislis, αποτελεί το μαργαριτάρι της λιθουανικής Μπαρόκ αρχιτεκτονικής σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, στο μέρος αυτό φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι φεστιβάλ κλασικής μουσικής διεθνής κλίμακας. Η πόλη προσφέρει πολλές ευκαιρίες για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως δράμα, παντομίμα, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και το Μουσικό Θέατρο όπου είναι η αφορμή έναρξης του ετήσιου φεστιβάλ οπερέτας στο Κάστρο του Κάουνας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Κάουνας αντιπροσωπεύει μια ετήσια γιορτή της μουσικής, τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του φεστιβάλ περιλαμβάνουν carillon τζαζ, την εβραϊκή άποψη της τζαζ που εκτελείται μέσα σε κάποια συναγωγή καθώς επίσης και αλλά.


Υπάρχουν πολλά μουσεία στο Kaunas. Το Μουσείο M.K.Čiurlionis σας δίνει την ευκαιρία να δείτε έργα των M.K.Čiurlionis, την ιδιοφυΐα της Λιθουανικής τέχνης που κατατάσσεται διεθνώς μαζί με τους Μ. Shagal, Β. Kandinski και Κ. Malevičius. Η Πινακοθήκη M.Žilinskas εκθέτει μια μεγάλη ποικιλία έργων της Δυτικής τέχνης μέσα από μια διαδρομή των τελευταίων αιώνων. Οι επισκέπτες στο Μουσείου του Διάβολου (με πάνω από 3.000 αντικείμενα), θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν θεματικά αντικείμενα κατασκευασμένα από όλον τον κόσμο, το μουσείο αυτό είναι το μοναδικό στο είδους του σε όλον τον κόσμο, το εισιτήριο κοστίζει 6 Lt. Το Μουσείο του Μεγάλου Πολέμου (Vytautas) προσφέρει πληροφορίες στους επισκέπτες για την ιστορία της Λιθουανίας. Σε κοντινή απόσταση από το μουσείο βρίσκεται ένα όμορφο συμβολικό Άγαλμα της Ελευθερίας προς τιμήν αυτών που έχασαν τη ζωή τους για την ανεξαρτησία της Λιθουανίας.

Το Μουσείο 9th Fort, το οποίο αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι από το φρούριο του Κάουνας κατά τη διάρκεια της κατοχής της τσαρικής Ρωσίας, χρησιμοποιείτο σαν φυλακή κατά τη διάρκεια της πολεμικής περιόδου και αποτέλεσε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά την διάρκεια της ναζιστικής κατοχής .

Το
Kaunas είναι επίσης μια πόλη νέων, φοιτητών και αθλητών, με 5 πανεπιστήμια και αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το κέντρο Arvydas Sabonis της ομάδας Žalgiris.

Kaunas Τουριστικός Οδηγός & Πληροφορίες

 

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ


     

Λιθουανία   |   Λιθουανία Ξενοδοχεια   |   Βίλνιους   |   Kaunas   |   Trakai   |   Ενοικιασεις Αυτοκινητων   |   Χαρτης   |   Φωτογραφιες  |  Ιστορια   Χρησιμες Συνδεσεις  |  Επικοινωνια

Πώς Να Πάτε
Απο το Βιλνιους υπαρχει συνεχη συνδεση με λεωφορεια και minibus τα οποια αναχωρουν απο τον κεντρικο σταθμο των λεωφορειων, το κοστος του εισιτηριου ειναι 20 Lt και η διαρκεια της διαδρομης 1 ωρα 30 λεπτα περιπου.


Κάουνας Γενικες Πληροφοριες
Η πόλη Κάουνας (Kaunas), είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας και βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Η πόλη δημιουργήθηκε κατά τον 13ο αιώνα, όταν και χτίσθηκε το πρώτο και μεγαλύτερο αμυντικό κάστρο της εποχής αυτής στην Λιθουανία. Το 1408 στην πόλη χορηγήθηκε το “Δικαίωμα Magdeburg” (ήταν ένα σύνολο πόλεων γερμανικής νομοθεσίας των οποίων ο βαθμός εσωτερικής αυτονομίας της κάθε πόλης ρυθμιζόταν από τον τοπικό κυβερνήτη) . Στη συνέχεια το Κάουνας άρχισε να αναπτύσσεται με αρκετά γρήγορο ρυθμό και ειδικότερα ως κέντρο και κύριο λιμάνι για το εμπόριο με τη Δυτική Ευρώπη. Τον 16ο αιώνα, το Κάουνας ήταν μια από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις στο Μεγάλο Δουκάτο της Λιθουανίας.

Από το 1920 έως 1940 το Κάουνας ήταν η προσωρινή πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Φυσικά, αυτό είχε θετική επίδραση στην ανάπτυξη της πόλης. Την περίοδο αυτή κατασκευάστηκε ο κεντρικός δρόμος Laisves, ο οποίος σήμερα αποτελεί τον κύριο πεζόδρομο του Κάουνας και που ήταν ο μόνος χώρος σε ολόκληρη την Ευρώπη που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα (non-smoking zone).

Text Box:
λιθουανια
λιθουανια
λιθουανια